dinsdag 28 september 2021

Hoe legpuzzels op te lossen als een expert

 Legpuzzels zijn altijd een geweldig project in mijn huishouden geweest. Ik vind dat puzzels een geweldige manier zijn om van de blues af te komen en strategisch een paar bevredigende uren door te brengen met één doel voor ogen... de puzzel voltooien. 


Nu oude legpuzzels weer in de mode komen, zien we een toename van klanten die op maat gemaakte puzzels bestellen . Af en toe krijgen we een verzoek van een klant die om advies vraagt ​​om sneller en effectiever een uitdagende legpuzzel in elkaar te zetten.  


Er zijn een aantal trucs en tips die je kunnen helpen een puzzel in elkaar te zetten met minder frustratie, SNEL. 


Hoewel we regelmatig puzzels moeten samenstellen, volgen hier enkele tips en trucs van experts die u zullen helpen bij het succesvol samenstellen van uw puzzel:

1. Kies een werkgebied dat bij de puzzel past

Bij de meeste legpuzzels wordt het voltooide formaat op de puzzeldoos weergegeven. Het is belangrijk om een ​​geschikt gebied te kiezen dat de dagelijkse routine niet in de weg staat. Hoewel een keukentafel een uitstekende plek is om een ​​puzzel in elkaar te zetten, is het misschien niet de meest praktische plek voor je avontuur. Zoek naar een kaarttafel of een ander vlak oppervlak dat niet gemakkelijk kan worden verstoord. Zoek naar een gebied met weinig verkeer of een vlak oppervlak dat de grootte van de puzzel kan vasthouden en ongestoord kan zijn. Puzzelmatten zijn erg handig als je de puzzel moet verplaatsen.


Tip van de expert: Als je van plan bent om je voltooide project te lijmen, monteer dan op een stuk karton dat aan alle kanten 2 of meer inch groter is dan de voltooide grootte van de puzzel. Je moet de puzzel omdraaien om te lijmen en dit bespaart wat werk onderweg. Bekijk ons ​​artikel over het lijmen van een puzzel . Door de puzzel op vinyl te plaatsen, kun je de stukjes ook gemakkelijker en sneller verplaatsen. Het is het favoriete oppervlak in puzzelwedstrijden.

2. Verlichting is de sleutel tot het snel oplossen van een puzzel

Om de kleuren en patronen op een puzzel goed te kunnen zien, speelt verlichting een grote factor in het succes van elke enthousiaste puzzelaar. Vloerlampen kunnen tijdelijk werken, maar zorgen voor schaduw en kunnen ook de rug belasten. Er zijn veel bureaulampen die worden aanbevolen, maar zorg ervoor dat u er een vindt die kan worden gedraaid en gemanoeuvreerd zonder de stukken te verstoren. Als je een bureaulamp kiest, raad ik een draadloze aan om ongelukken met het snoer te voorkomen.


Tip van de expert: Ik heb veel succes gehad met een hoofdlamp die ik bij de plaatselijke bouwmarkt heb opgehaald. Ze zijn relatief goedkoop en niet opdringerig. 


3. Draai alle puzzelstukjes met de afbeelding naar boven

Deze stap verkort de montagetijd en vereist mogelijk wat geduld. Alle stukken omdraaien zodat de afbeelding naar boven wijst, lijkt misschien een vervelende taak, maar het kan op de lange termijn tijd besparen. Terwijl je de stukjes draait, kun je de puzzel gemakkelijk sorteren op rand en midden, waarbij je de randen van de puzzel in het ene gebied plaatst en de stukken in het midden in een ander gebied. Als je sorteerbakjes of papieren borden hebt, kun je ook op kleur sorteren.  


Sorteer alle resterende stukken op basis van rand of midden. Het sorteren van de stukjes op basis van het patroon en de kleur van de puzzelfoto zal ook tijd besparen.    


Tip van de expert: Bij het sorteren van de randstukken kunt u hoeken afsnijden en de meeste, niet alle stukken doorzoeken. De resterende randstukken zullen gemakkelijk verschijnen terwijl u aan het monteren bent. Om tijd en rommel te besparen, tilt u de puzzelstukjes met de hand uit de doos om stof bij de fabricage te voorkomen. Leeg het stof in de prullenbak en gebruik de doos om te sorteren. Bij The Missing Piece Puzzle Company zorgen we ervoor dat onze puzzels zo stofvrij mogelijk zijn. 

4. De rand monteren

Nu je je stukjes hebt gescheiden door rand en midden, plaats je de foto van de puzzel op de tafel en leg je alle randstukken in één gebied op kleur, textuur of patroon. U kunt beginnen met het samenstellen van de rand op basis van uw foto en de voltooide grootte van de puzzel. Monteer de randen op basis van de voltooide vorm van de puzzel. Ronde puzzels hebben bijvoorbeeld over het algemeen afgeronde randstukken. Als u een hoek zoekt, vindt u er misschien geen!


Tip van de expert: Laat het midden van het frame leeg bij het monteren van de randstukken. Dit bespaart tijd wanneer u klaar bent om het centrum te monteren.

5. Het centrum in elkaar zetten

Alle puzzelstukjes hebben wat ik noem haken of knoppen . Nu je de stukken hebt gesorteerd op kleur, textuur of vorm, kun je ze samen gaan plaatsen op basis van het feit of de haken en knoppen op één lijn liggen. Vaak is het duidelijk wanneer ze wel (of niet) in de rij zullen staan. Het wordt aanbevolen om in kleine delen van de puzzel te werken, omdat sommige delen gemakkelijker en sneller in elkaar te zetten zijn. Zodra je een klein gedeelte hebt voltooid, is het tijd om het in het kader van de puzzel te plaatsen. Probeer het in het gebied te plaatsen waar het zal zijn als je de puzzel hebt voltooid.  

  

Tip van de expert: Werk aan een klein gedeelte tegelijk in plaats van stukjes in de puzzel te leggen. Begin met een gebied met een patroon of bewoording en werk je weg naar buiten, werk je een weg naar de rand van de puzzel. Als je vastloopt, begin dan aan een nieuwe sectie.

6. Blijf eraan werken en geef niet op

Puzzels zijn er in verschillende vormen, maten en moeilijkheidsgraden. Soms moet je misschien even afstand nemen van de puzzel en een pauze nemen van het monteren. Een frisse blik helpt altijd.  Puzzelen moet een leuke ervaring zijn en mag niet frustrerend zijn. Of het nu meer tijd kost dan je hebt toegewezen, weet dat dit een veelvoorkomend verschijnsel is. Hoe meer je puzzelt om je vaardigheden te ontwikkelen, hoe makkelijker je puzzels zult vinden en hoe beter je zult worden. 

  

Tip van de expert: Rond de tafel lopen of er vanuit een andere hoek naar kijken met een frisse blik helpt meestal. Zoek naar hiaten of hoge/lage punten in de puzzel om te controleren op een misplaatst stuk, aangezien dit meestal indicatoren zijn dat er iets niet op de juiste plaats zit.  Puzzels moeten strak en plat bovenop liggen als de stukjes op de juiste manier zijn geplaatst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten