woensdag 3 juli 2019

InMotion Dans en hoe deed Michael Jackson zijn bizarre dansmoves?

Michael Jackson staat bekend als een van de grootste entertainers ooit. Naast het zingen waren een groot deel van zijn shows toegewijd aan dans. Daarom leggen wij in dit artikel uit hoe een van de bizarre moves van “The king of pop” werd uitgevoerd. Wilt u zelf leren dansen als MJ? Dan kunt u terecht bij InMotion Dans. Op https://inmotiondans.nl/ kunt u eenvoudig in contact komen met deze dansschool. Persoonlijke ontwikkeling staat voorop bij deze dansschool. Dat betekend dat de lessen geheel worden ingericht naar uw niveau!

Welke beweging?

In 1987 verbaasde Michael Jackson de wereld met zijn nummer “Smooth criminal”. Niet alleen omdat het een lekker nummer is maar vooral om de dansbewegingen die hij maakte in de videoclip van dit nummer. In de clip is namelijk te zien dat Michael zijn voeten plat op de grond en vervolgens buigt in een hoek van 45 graden. Hoe is het mogelijk?

Dansschoenen

Het maken van een buigende beweging komt terug in diverse dansstijlen. De dansers komen echter niet verder dan 30 graden. Jackson leek de regels van zwaartekracht compleet te negeren met het doen van deze danspas. Michael Jackson deed deze dansbeweging ook tijdens zijn live-performances. Dit betekend dat deze beweging dus geen filmtruc kon zijn. Uiteindelijk bleek dat het inderdaad geen filmtruc was maar dat de zanger gebruik maakte van een speciaal soort dansschoenen. De schoen bevatte een driehoekige uitsparing in de hiel. De opening wordt gekoppeld aan een metalen nagel die op het podium bevestigd. Hierdoor kreeg Michael de steun die hij nodig had om de hoek van 45 graden te maken.

Zelf dansen?

Alhoewel deze move van Michael dus lastig is om na te bootsen zijn er nog een breed scala aan bewegingen die u wel kunt leren. InMotion Dans helpt u hier graag bij! Ook lessen voor kinderen of in groepsverband zijn mogelijk bij deze dansschool!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten